Over Julia’s Delicious World

Julia's Delicious World Mieke Bomans, juliasdeliciousworld, julias delicious world, mieke bombars, great granola, granola bakken, verse granola maken, granola, great granola

Julia’s Delicious World is all about passion for delicious and healthy food.


Vele mensen denken dat ik Julia heet, maar stiekem heet ik Mieke en vond Julia beter passen. Altijd was eten en vooral het bereiden ervan een grote passie. Als kind wilde ik alle recepten van het kookboek proberen en stond ik vooraan als er bij ons thuis werd gekookt. Ik wist dan ook al vroeg dat ik diëtiste wilde worden. Alles leren over voeding, het bereiden en mensen gezonder te laten leven. Na mijn studie heb ik een eigen praktijk opgericht waar ik mensen begeleide en werkte ik bij een multinational als productontwikkelaar. Daar kwam ik er achter dat ik heel graag zelf een eigen merk wilde oprichten, zodat ik me zou kunnen bezighouden met alle facetten van het proces. Na onze verhuizing naar Nederland, kreeg ik een granola recpt van een vriendin. Eentje die ik zeker moest proberen. Ik was meteen verkocht en zag er veel mogelijkheden mee. 32 recepten en veel proeverijen later was Great Granola with superfoods geboren. De verpakking moest een glazen fles worden omdat het duurzaam is, goed is af te sluiten, het product goed te zien is en je kan er makkelijk mee doseren. Ik begon te bakken voor familie,vrienden en begon langs winkels te gaan. Toen was er m’n eerste proeverij die een groot succes was en vanaf die dag begon alles te lopen.

In eerste instantie gebeurde het bakken thuis in de oven en het inpakken aan de keukentafel. Al snel verplaatste de productie naar onze vrijstaande garage naast het huis. Na veel geklus door manlief en papalief, stond er een foodsafe lab met een professionele oven. De volumes gingen omhoog en die extra ruimte kwam goed van pas. Dagen en nachten is er gebakken. Het inpakken werd uitbesteed aan een sociale werkplaats. De volumes bleven stijgen en ook deze oven werd te klein. Duidelijk tijd voor een volgende stap, ditmaal richting een granola meesterbakker met een grote oven. De restbleef gelijk en is er ook tijd vrijgekomen om bijvoorbeeld dit verhaal te schrijven, want hoe evident alles ook lijkt; Het kost bloed, zweet en tranen om als klein visje je producten in een winkelrek te hebben staan.

If you buy from a small enterprise, an actual person does a little happy dance 🙂

Heel veel groetjes,

Mieke